Kayısılı Ve Çilekli Kek Tarifİ
KAYISILI VE ÇİLEKLİ KEK TARİFİ
Tam bir meyve şöleni diyebileceğimiz kayısılı ve çilekli kek tarifini sizler de çok beğeneceksiniz.
Tahmini yapım süresi:
35 – 40 dk.
Malzemeler:
5 adet kayısı
9 adet çilek
2 adet yumurta
180 gr un
80 gr şeker
6 gr kabartma tozu
50 gr çikolata
50 gr zeytinyağı
Vanilya
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Şekeri yumurta ile iyice çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve
vanilyayı birleştirin, her şeyi iyice karıştırın. Tereyağını ekleyin ve un
karışımını eklediğiniz yumurtalar ile kaseye aktarın. Tüm malzemeleri bir kez
daha karıştırın. Çileklerden yeşil yapraklarını çıkarın, kayısıları bölüp
çekirdeklerini çıkarın. Çilekleri ve kayısıları orta boy parçalara kesin.
Çikolatayı bir bıçakla kesin ve kayısı ve çilek ile birlikte hamurun içine
ekleyin. Karıştırın. Hamuru tam kek kalıplarının içini dolduracak şekilde dökün
ve önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika boyunca 356 - 390 ° F (180 - 200 °
C) sıcaklıkta pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder